Facings voor tanden: welke soorten zijn er?

Een facing is een dun laagje tandvriendelijk materiaal dat op een tand wordt aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden om een scheve tand te verbergen, maar ook om een beschadigde tand te herstellen of een verkleurd gebit mooi wit te maken. Laat je facings plaatsen bij een expert als Kleinsman van Kleinsman.de, dan zijn er twee soorten facings die in jouw mond geplaatst kunnen worden. Welke facings dit zijn, lees je op deze pagina.

Facings van composiet

Facings van composiet worden gemaakt van kunsthars, dat gevuld wordt met glasdeeltjes. Net zoals de facings van porselein, kunnen ook deze facings op maat gemaakt worden. Zo kun je bij de tandarts zelf een vorm en een kleur voor jouw facings van composiet kiezen.

Het laten plaatsen van composiet facings, heeft enkele interessante voordelen ten opzichte van de porselein facings. Zo zijn composiet facings niet alleen goedkoper, maar kunnen ze bovendien door je eigen tandarts gemaakt worden. Daarnaast zijn de facings gemakkelijker te repareren, bijvoorbeeld als er een stukje afgebroken is.

Facings van porselein

Wil je geen facings van composiet in je mond laten zetten, dan kun je jouw gebit ook verbeteren met facings van porselein. Een facing van porselein wordt niet door de tandarts zelf gemaakt, maar wordt in een speciaal laboratorium op maat gemaakt voor jouw gebit.

Facings van composiet hebben enkele voordelen, maar ook de facings van porselein hebben ook zeker bepaalde interessante pluspunten. Zo zien deze facings er natuurlijker uit dan composiet facings en zijn ze bovendien gladder. Daarnaast is de materiaalsoort porselein minder gevoelig voor verkleuringen en dit betekent dat porselein facings langer wit blijven. Nog een interessant voordeel van deze materiaalsoort: facings van porselein gaan veel langer mee dan facings van composiet.