Pionier op het gebied van ‘Slow Medicine’ in End-of-Life Care

Dr. Dennis McCullough, een pionier van de “slow geneeskunde” beweging, die palliatieve zorg pleit voor meer dan invasieve behandelingen voor oudere pati├źnten die lijden aan de onvermijdelijke en onomkeerbare daling van het ouder worden, is overleden op vrijdag in Bar Harbor, Me. Hij was 72.

De oorzaak was een hartaanval, zijn vrouw, de dichter Pamela Harrison, gezegd.

Dr McCullough, die in Norwich, Vt. Leefde, was naar Maine gegaan naar wijkverpleegkundigen te pakken in een conferentie over trage geneeskunde, een protocol dat, plotseling en relatief jong sterven, hij nooit de mogelijkheid om te solliciteren voor zichzelf gehad.

Langzame geneeskunde, die verwant is aan palliatieve en hospice zorg, is in toenemende mate beschikbaar in verpleeghuizen geweest.

betrokkenheid Dr McCullough in de beweging werd geïnspireerd door een medische beproeving hij hield zich, en vervolgens versterkt zes jaar later door de aanhoudende zwakte van zijn moeder voor haar dood.

In 2001, een erfelijke auto-immuunziekte buitenspel hem van zijn geriatrische-geneeskunde uit te oefenen op een pensionering gemeenschap in Hanover, N.H. Hij gebruikte krukken bijna drie jaar.

De ziekte veranderde hem “van een capabele en ervaren verzorger van een zwakke en kwetsbare zorgontvanger,” schreef hij in ‘Mijn Moeder, Uw Moeder: Omhelzen’ Slow Medicine, ‘de Barmhartige Aanpak aan de zorg voor je bejaarde dierbaren “, gepubliceerd in 2008. En het leidde tot een openbaring.

“Mijn plotseling veranderd situatie bracht me nieuwe emotionele inzichten in handicap en afhankelijkheid,” schreef hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *