Pionier op het gebied van ‘Slow Medicine’ in End-of-Life Care

Dr. Dennis McCullough, een pionier van de “slow geneeskunde” beweging, die palliatieve zorg pleit voor meer dan invasieve behandelingen voor oudere patiënten die lijden aan de onvermijdelijke en onomkeerbare daling van het ouder worden, is overleden op vrijdag in Bar Harbor, Me. Hij was 72.

De oorzaak was een hartaanval, zijn vrouw, de dichter Pamela Harrison, gezegd.

Dr McCullough, die in Norwich, Vt. Leefde, was naar Maine gegaan naar wijkverpleegkundigen te pakken in een conferentie over trage geneeskunde, een protocol dat, plotseling en relatief jong sterven, hij nooit de mogelijkheid om te solliciteren voor zichzelf gehad.

Langzame geneeskunde, die verwant is aan palliatieve en hospice zorg, is in toenemende mate beschikbaar in verpleeghuizen geweest.

betrokkenheid Dr McCullough in de beweging werd geïnspireerd door een medische beproeving hij hield zich, en vervolgens versterkt zes jaar later door de aanhoudende zwakte van zijn moeder voor haar dood.

In 2001, een erfelijke auto-immuunziekte buitenspel hem van zijn geriatrische-geneeskunde uit te oefenen op een pensionering gemeenschap in Hanover, N.H. Hij gebruikte krukken bijna drie jaar.

De ziekte veranderde hem “van een capabele en ervaren verzorger van een zwakke en kwetsbare zorgontvanger,” schreef hij in ‘Mijn Moeder, Uw Moeder: Omhelzen’ Slow Medicine, ‘de Barmhartige Aanpak aan de zorg voor je bejaarde dierbaren “, gepubliceerd in 2008. En het leidde tot een openbaring.

“Mijn plotseling veranderd situatie bracht me nieuwe emotionele inzichten in handicap en afhankelijkheid,” schreef hij.

Kinderen geboren laat lijken beter op cognitieve tests scoren

Onderzoek toont aan dat als een kind voldragen geboren is, kunnen ze verwachten aan een betere gezondheid en cognitief functioneren ervaren tijdens het opgroeien en als ze volwassen zijn.

Kinderen die te laat geboren zijn kunnen een hoger risico op gezondheidsproblemen complicaties rond de geboorte, maar er is weinig informatie over de lange termijn cognitieve en fysieke gevolgen van geboren worden na volledige termijn.

David N. Figlio, Ph.D., aan de Northwestern University in Evanston, IL, en collega’s keken naar de records voor meer dan 1,4 miljoen kinderen in Florida.

Alle kinderen waren enkele geboorten, in tegenstelling tot een tweeling, en 80 procent van hen ging naar openbare scholen. Zij werden allen geboren tussen 37 en 41 weken zwangerschap. Het geboortejaar varieerden 1994-2002.

Stroke ernst erger voor werknemers in ploegendienst

Studie co-auteur David Earnest, Ph.D., van de afdeling Neurowetenschappen en Experimentele Therapeutics aan de Texas A & M Health Science Center College of Medicine, en collega’s publiceren hun bevindingen in het tijdschrift Endocrinologie.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ongeveer 15 miljoen Amerikanen gaan in ploegendienst – gedefinieerd als die regelmatig buiten de typische “9-to-5” patroon.

Het is algemeen bekend dat dergelijke werktempo kan verstoren circadiane ritme van het lichaam, hetgeen ongeveer 24-uurs cyclus bestuurd door een interne biologische klok.

De biologische klok reageert op externe stimuli, zoals licht of donker, die het lichaam bij te slapen, wakker, eet, temidden van tal van andere fysiologische processen te vertellen.

“Een persoon op een verschuiving werkschema, vooral op roterende verschuivingen, uitdagingen of verwart hun interne biologische klok door het hebben van onregelmatige slaap-waak patronen of de maaltijd”, legt Earnest.

Vele studies hebben de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de ploegendienst gemarkeerd. Een recente studie gepubliceerd in JAMA, bijvoorbeeld, vond een hoger risico op hart-en vaatziekten bij vrouwen die werkten roterende nachtdiensten voor 5 jaar of meer.

Ander onderzoek heeft ook aangetoond ploegendienst kan het risico van andere cardiovasculaire ziekten, zoals hartaanval en beroerte.

Ernstig en collega’s op een dergelijke bevindingen met hun nieuwe studie suggereert ploegendienst kan ook toenemen ernst van de beroerte.

Pacjentów z mukowiscydozą mogą korzystać z repurposed zatwierdzonego leku

Joseph Zabner, profesor medycyny wewnętrznej, wraz z innymi naukowcami z University of Iowa Carver College of Medicine w Iowa City opisują swoje odkrycia w artykule opublikowanym w czasopiśmie JCI Insight.

Mukowiscydoza (CF) to postępująca choroba genetyczna, która uszkadza narządy wewnętrzne, zwłaszcza płuc i jelita. U osób chorych na mukowiscydozę, wadliwy gen zwany CFTR powoduje nagromadzenie się gęstego śluzu na powierzchni tkanki – na przykład błony śluzowej dróg oddechowych i przewodu pokarmowego.

W płucach, jak śluz gromadzi się, że zatyka się do dróg oddechowych, co powoduje problemy z oddychaniem. wychwytuje również bakterie i powoduje infekcje, rozległe uszkodzenia płuc i niewydolność oddechową w końcu.

Śluz nagromadzenie jest wynikiem problemu z transportem jonów i na zewnątrz komórek, co powoduje dotknięte powierzchnie tkanki stanie się zbyt kwaśny.

W płucach, jeśli ciecz powierzchni dróg oddechowych (npm) staje się zbyt kwaśny, to jest mniej zdolne do obrony przed bakteriami i innymi drobnoustrojami.

Do swoich badań, naukowcy badali wpływ leku o nazwie trometaminy (które odnoszą się do tak Tham) na kwasowość ASL i jego zdolności do zabijania bakterii.

W Stanach Zjednoczonych, tham jest obecnie zatwierdzony – w formie iniekcji – w leczeniu kwasicy metabolicznej, w stanie, w którym korpus albo stanie się zbyt kwasowym lub nerki nie są w stanie usunąć kwas wystarczająco od korpusu.

Moeder met een uitkering tv-show, zegt ze besteedt £ 200 per maand op vermageringsdieetpillen

Sue Moriarty, uit Walsall, zei op Channel 5’s van de voordelen te laten zien dat ze heeft ervoor gekozen om te werken, zodat ze kon ‘er zijn’ voor haar kinderen.

De 48-jarige beweert £ 20.000 van de uitkeringen per jaar, en zegt dat ze is een helderziende.

Sue was woedend na de kijkers van haar merk een ‘verspilling van ruimte’ op Twitter.

Ze besteedt £ 200 per maand op dieet pillen voor haar en vitaminen voor haar twee jongste kinderen, Romeo, 11, en Jade, 12, omdat ze niet vers fruit of groenten te kopen.

Daarnaast besteedt zij £ 50 per maand op make-up en hetzelfde bedrag op Sky TV.

Sue, die al vijf keer getrouwd, zei: ‘Ik geloof dat vrouwen moeten thuis met de kinderen.

“In een ideale wereld zou ik een man die in staat zijn om voor mij zou zijn, maar dat gaat niet gebeuren.

Doc waarschuwt voor quick fix afslankproduct

Een poging om gewicht te verliezen in een zeer korte tijd landde Kerry-Ann Tindell in het ziekenhuis nadat ze dronk wat zij noemt de ‘slim tea’.

Volgens Tindell, kocht ze de thee in april, omdat de advertentie zei dat het zou kunnen maken haar verliezen een aanzienlijke hoeveelheid gewicht in een week. De 28-jarige zei dat binnen een week van het gebruik ervan, woog ze vijf pond minder dan toen ze net begonnen met de consumptie van de thee.

Maar haar geluk werd al snel verbrijzeld toen ze twee keer flauwgevallen op het werk, en belandde in het ziekenhuis als gevolg van braken en maag irritatie.

“Toen de dokter me behandeld, zei hij mijn maag muren waren verzwakt als gevolg van de thee,” legde ze uit.

Deze ‘slim fast thee’ zijn eigenlijk detox thee en worden momenteel verkocht door verschillende Jamaicaanse bedrijven voor tussen de $ 1.500 en $ 2.500.

Op hun social media pagina’s, bedrijven die deze producten verkopen, beweren dat de thee kan maken mensen verliezen tussen de vijf en zes pond in vijf dagen.

De subtiele krachten die invloed hebben op uw eetlust

Wat doen grote tafels, grote ontbijt, en grote servers met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal van invloed op hoeveel je eet. Deze week op Verborgen Brain, kijken we naar de verborgen krachten die onze voeding te rijden. Eerst horen we van Adam Brumberg aan de Cornell University’s Food and Brand Lab over hoe om gezondere keuzes makkelijker te maken (hint: goede gewoonten en pak je lunch). Dan, Senior (Svelte) Stopwatch Correspondent Daniel Pink is terug voor een nieuwe ronde van Stopwatch Wetenschap om u te vertellen over deze tabellen, ontbijten, en servers. Als je niet van spoilers, stoppen met lezen en ga luisteren naar de aflevering!

Je hebt misschien gehoord dat kleinere porties kunnen helpen minder calorieën eten. Dat is waar. Maar hoe zit het met grotere tafels? Onderzoekers Brennan Davis, Collin Payne, en My Bui hypothese dat een van de manieren kleinere eten units ons leiden tot minder te eten is door te spelen met onze waarneming. Ze testten dit met pizza en vond dat terwijl deelnemers aan de studie hadden de neiging om meer kleine plakjes te eten, ze minder calorieën verbruikt totale omdat het leek alsof ze meer eten waren. De onderzoekers probeerden om de perceptie nog verder te vervalsen door het maken van de kleinere schijfjes groter lijken door ze op een grotere tafel. Wat ze gevonden is dat zelfs honger studenten bij minder calorieën van (gratis) pizza toen het werd gehakt in kleine plakjes en leg op een grote tafel.

Hoe zit het met wie er rond die grote tafel? Dat lijkt uit te maken, ook. De onderzoekers vonden zowel mannen als vrouwen om meer eten als ze eten met vrouwen, maar kiezen voor kleinere porties wanneer ze eten in het gezelschap van mannen.

Ze zeggen dat het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Nou, kan het ook de meest afslanken zijn. Toen onderzoekers toegewezen twee groepen vrouwen met overgewicht aan een beperkt aantal calorieën eet elke dag, vonden ze degenen die meer bij het ontbijt en minder aten tijdens het diner schuur ongeveer twee keer zoveel pond als de andere groep.