Baanbrekende studie zal het wettelijk kader voor genomische geneeskunde vast te stellen

De National Institutes of Health (NIH) heeft bekroond met de allereerste-subsidie ​​gewijd aan het leggen van de basis-beleid nodig is om te vertalen genomische geneeskunde in klinische toepassing. Het project – LawSeqSM – zal bijeenroepen juridische, ethische en wetenschappelijke deskundigen uit het hele land om te analyseren wat de stand van genomische wet en creëren broodnodige aanwijzingen over wat het zou moeten zijn.

NIH heeft de goedkeuring van genomische geneeskunde verklaard door clinici om een ​​topprioriteit voor zowel de individuele en de volksgezondheid te verbeteren. De federale Precision Medicine Initiative (PMI), aangekondigd door president Obama en momenteel wordt gelanceerd, gericht op genomics en andere analyses te gebruiken om de ontwikkeling van krachtiger en op maat gesneden behandelingen voor kanker en andere ziekten te versnellen. Maar de Amerikaanse federale en nationale genomics wet is onduidelijk en slecht begrepen, die een belangrijk obstakel voor vooruitgang.

Als NIH directeur Francis S. Collins, MD, en het National Cancer Institute directeur Harold Varmus, MD, hebben geschreven, “Het bereiken van de doelen van precisie geneeskunde wil… Vereisen het bevorderen van regelgevende kaders van de natie.” Toonaangevende LawSeqSM is een team van drie hoofdonderzoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *