Stroke ernst erger voor werknemers in ploegendienst

Studie co-auteur David Earnest, Ph.D., van de afdeling Neurowetenschappen en Experimentele Therapeutics aan de Texas A & M Health Science Center College of Medicine, en collega’s publiceren hun bevindingen in het tijdschrift Endocrinologie.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), ongeveer 15 miljoen Amerikanen gaan in ploegendienst – gedefinieerd als die regelmatig buiten de typische “9-to-5” patroon.

Het is algemeen bekend dat dergelijke werktempo kan verstoren circadiane ritme van het lichaam, hetgeen ongeveer 24-uurs cyclus bestuurd door een interne biologische klok.

De biologische klok reageert op externe stimuli, zoals licht of donker, die het lichaam bij te slapen, wakker, eet, temidden van tal van andere fysiologische processen te vertellen.

“Een persoon op een verschuiving werkschema, vooral op roterende verschuivingen, uitdagingen of verwart hun interne biologische klok door het hebben van onregelmatige slaap-waak patronen of de maaltijd”, legt Earnest.

Vele studies hebben de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van de ploegendienst gemarkeerd. Een recente studie gepubliceerd in JAMA, bijvoorbeeld, vond een hoger risico op hart-en vaatziekten bij vrouwen die werkten roterende nachtdiensten voor 5 jaar of meer.

Ander onderzoek heeft ook aangetoond ploegendienst kan het risico van andere cardiovasculaire ziekten, zoals hartaanval en beroerte.

Ernstig en collega’s op een dergelijke bevindingen met hun nieuwe studie suggereert ploegendienst kan ook toenemen ernst van de beroerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *